Dear friends and fans. I have written an exciting easter newsletter with a naughty story about a film celebrity,  metoo versus prudery and moving poems and videos.  Read all about it in my Easter 2023 Newsletter over here.  Love Xaviera
 

I gave a marvelous birthday this summer with gypsy music and Dance!  The band "The primas Tocila" from Csavas, in Transylvania, Romania, brought everybody in the right gypsy mood during this hot summer afternoon. Just now I returned from a great three weeks stay at the Edinburgh Fringe Theatre Festival, with my man Philip.

 

Gypsi birthdayparty xie 2019

 

Beste vrienden, familie en fans, Xaviera Hollander hier. Philip en ik wensen jullie fijne paasdagen en een goede corona-vrije, gezonde mondkapjesloze zomer toe!

xaviera portraitIk ben eindelijk aan het einde gekomen van het schrijven van niet één, maar drie nieuwe boeken in de serie WALL TALK I, II en III. Daarover natuurlijk meer wanneer deze boeken zowel in het Nederlands als in het Engels verschijnen; hopelijk rond mijn 80e verjaardag medio juni 2023, of anders tegen het einde van dit jaar. In de tussentijd heb ik geen reisverhalen te vertellen, behalve dat mijn lieve man Philip een ontspannende, welverdiende week vakantie met zijn twee dochters heeft gehad in Florence, Italië.

Ondertussen kwamen er verschillende goede vrienden en vriendinnen van ons op bezoek in Amsterdam, waarvan enkelen zelfs lekker eten meebrachten en natuurlijk waren er onze twee  huisgenoten Theo en Alkis om voor mij en onze BB gasten te zorgen. Niet te vergeten had ik nog gelukkig mijn enige overlevende Siamese kater Maxi, die ons gezelschap hield, terwijl zijn tweeling zusje Mini helaas op haar 14 e jaar een paar maanden geleden overleed. We misten haar al dagen, tot we haar op een regenachtige koude morgen dood in onze eigen tuin aantroffen. Het lijkt erop dat katten dit vaak doen: ze sterven het liefst in hun eentje. In diezelfde periode in januari 2023 hebben we met zijn allen behoorlijk wat traantjes gelaten. Aangezien ik op dit moment zelf weinig avontuurlijke dingen meemaak, kreeg ik opeens uit het niets een zeer interessant artikel onder mijn ogen van mijn goede Amerikaanse schrijvers-vriendin Brenda. xie and brenda having fun Het was een schokkend verhaal over ALFRED HITCHCOCK, die ik zelf ook professioneel kende. Dit is wat Brenda (foto hiernaast) me stuurde en ik zal je dan vertellen wat ik voor hem deed, toen ik in de jaren zeventig nog actief was als de jonge maar succesvolle call girl in New York.

Het stuk blijkt   een internetbericht over beroemdheden met een slechte reputatie: Alfred Hitchcock viel actrices aan en speelde sadistische spelletjes met ze!!  Hij zou vandaag de dag zeker aangeklaagd worden door de “me too” beweging. Tijdens de opnamen van zijn film The Birds gooide hij letterlijk levende vogels naar het gezicht van de hoofdrolspeelster Tippi Hedrin, waardoor ze haar daadwerkelijk keihard aanvielen. Dit ging tot soms wel 8 uur per dag door en zij hield er haar hele leven littekens aan over. Tijdens de opname van zijn film MARNIE werd ze in haar trailer aangerand door Hitchcock. Hij dreigde haar carrière te ruïneren als ze niet aan zijn seksuele eisen zou voldoen. Later stuurde hij Tippi's dochter, Melanie Griffith, een levensechte pop van haar moeder in een doodskist, toen Melanie nog maar 8 jaar oud was! Afgezien van zijn obsessie met Tippi, was hij over het algemeen een klootzak voor de acteurs die met hem werkten. Hij was berucht om zijn wrede en sadistische grappen die hij uithaalde.

Xaviera's & Hitchcock's macabere horror kick 

xie in krk with penthouse girlsMijn eigen ervaring met Alfred Hitchcock in de tijd van de Happy Hooker, was veel vreedzamer, maar toch behoorlijk macaber! Ik werd op een dag gebeld door een van zijn agenten in Los Angeles om over te komen vliegen naar L.A, en werd aldaar opgewacht door zijn privé chauffeur, die me eerst naar een sjieke middelbare school bracht, waar ik werd voorgesteld aan een klas leuke en naïeve mooie tienermeisjes.  De chauffeur van de limousine vroeg me toen om de twee liefste, puurste meisjes aan te wijzen. Dus ik koos inderdaad een schattig, slank, blond meisje met kort haar in een heel geil minirokje. Ze moet rond de 15 zijn geweest en het tweede meisje van mijn keuze was een wat grotere langharige brunette met prachtige borstjes. Zij was ietsje ouder vermoed ik. Vervolgens werden we met z'n drieën door onze charmante chauffeur naar een prachtige luxe villa gereden, waar ik eerst naar een grote zaal werd gebracht met half gesloten crèmekleurige gordijnen en in het midden van deze zaal stond een indrukwekkende witte doodskist.

De meisjes hadden intussen gevraagd om naar het toilet te mogen om zich wat op te frissen en hadden totaal geen idee wat ze later te wachten stond. Onze chauffeur overhandigde mij ondertussen een envelop met $ 2000 en de meisjes kregen later die dag elk $200. De agent die in New York contact met me had opgenomen, had ook voor de volgende dag mijn terugvlucht betaald en een nacht slapen in een van de sjiekste hotels van Los Angeles!

Een vriendelijke oudere gids nam me mee om een eerste blik te werpen op de imposante witte doodskist in het midden van een enorm zaal, terwijl de meisjes nog weg waren. De gids legde me uit dat we allemaal op een bizarre verrassing zouden kunnen rekenen. Daarna deed hij de gordijnen wat dicht, drukte op een knopje aan de muur en prachtige muziek van Bach galmde door de grote zaal en maakte de sfeer bijzonder macaber. Het voelde allemaal een beetje spookachtig aan, maar ik had nog steeds geen idee wat ons te wachten stond. Toen vroeg de gids me om de nieuwsgierige meisjes mee te nemen naar die immense witte kist. Omdat we nu alle drie mochten kijken, besefte ik al gauw dat dit een van de kicks van Alfred Hitchcock was, maar sprak daar met geen woord over.

En inderdaad was het een enorme schok voor ons alle drie, om deze zogenaamde overleden man uiteraard doodstil met een opgetrokken laken tot halverwege zijn borstkast, opgebaard te zien liggen. Ik zag meteen dat hij onherkenbaar lijkbleek was opgemaakt , met gesloten ogen. Ze hadden geen idee dat dit ALFRED HITCHCOCK was, maar IK had inmiddels door dat het inderdaad Mr. Horrorfilm maker himself was. De meisjes keken verbaasd in de kist en toen het zogenaamde lijk opeens heel langzaam (zich duidelijk maar niet zichtbaar voor hun ogen stiekem masturberend) overeind kwam, begonnen de meisjes totaal in paniek te raken en gilden ze op de top van hun longen hysterisch het hele huis bij elkaar en probeerden weg te vluchten... Ik mag aannemen dat dit genoeg hysterie was voor Hitchcock to get his kicks zoals ze in het Engels zeggen.

Documentaire voor vice films

xie philip 2020Weer even terug naar Amsterdam midden maart 2023. Philip en ik hebben net een zeer interessant intens en lang gesprek gevoerd met een van de programmamakers van VICE FILM. Dit is een bekende Internationale film maatschappij met een eigen televisie zender in Amerika, die educatieve documentaires maakt. De jonge man, die mij benaderde om een serie films over mijn leven te maken, stemde toe dat ze het in het Engels zouden doen, omdat ik momenteel onder regie van een uitstekende assistente en tevens vriendin van me in Los Angeles: Valerie Gobos, ook op het punt sta om mijn laatste drie Wall Talk boeken en diverse andere bestsellers van me te laten publiceren door Harper Collins... dus een Engelstalige documentaire zou ons heel goed uitkomen.

Call me Madam logoEducatief? Ja zeker, ik ben nog steeds lid van de Nederlandse Speakers Academy en heb vooral tijdens de 35 jaar dat ik voor Penthouse magazine een eigen seks advies column schreef CALL ME MADAM, genoeg ervaring opgedaan om de huidige jongere generatie van dienst te zijn met hun seksuele of relationele problemen en om een paar feiten uit de taboe sfeer te halen volgt hier een lijst.

Waar ik me nu echt verschrikkelijk over kan opwinden

Jammer genoeg zijn er duizenden vrouwen in de wereld, die vaak onder zeer onhygienische omstandigheden  op  de meest gruwelijke manier van hun clitoris ontdaan worden; dit heet Clitorectomie, waardoor ze ook geen orgasme meer kunnen ervaren.

Als orthodoxe joden trouwen, moeten de vrouwen buitenshuis  een pruik dragen,  en er moet een laken in bed hangen tussen de bruid en haar man tot de ovulatie komt, ongeveer 14 dagen na haar laatste menstruatie, want dan is ze een paar dagen vochtig en vruchtbaar, de perfecte tijd om zwanger te worden. DAN MOETEN ZE SEKS HEBBEN EN PROBEREN ZOVEEL MOGELIJK BABIES TE MAKEN!!!!

Wereldwijd worden de laatste tijd her en der abortusklinieken gesloten en de "morning after" pil of gewone anticonceptiemiddelen zoals de pil schijnen in sommige delen van de wereld, zoals in verschillende Amerikaanse staten, ook verboden te zijn of worden zelfs niet meer gemaakt. Wie weet worden er binnenkort ook geen condooms meer gemaakt, maar W A P E N S! HAHA. NIEMAND SCHIJNT DEZE TEGENWOORDIG, SPECIAAL IN AMERIKA TE VERBIEDEN!!! VERGEET DAT MAAR, IEDEREEN SCHIJNT DIE TE KUNNEN KOPEN.

En evenmin zijn GROTE DODELIJKE MESSEN VERBODEN VOOR KINDEREN... met als gevolg dat honderden schoolkinderen worden vermoord  door SCHIETPARTIJEN of gedood door MESSEN!

Maar... JAGEN OP ZELDZAME WILDE DIEREN!!  Y E H... DAT IS DOOD-MAKKELIJK. Hoewel ik begrijp dat er nu nieuwe officiële regels zijn die niemand meer toestaan om DELEN VAN ZO JUIST GESCHOTEN ZELDZAME BEESTEN IN HET VLIEGTUIG MEE TE NEMEN.

FLUITEN OF SCHREEUWEN naar vrouwen op straat of seksuele intimidaties zoals het meppen op vrouwen billen is ook niet meer toegestaan. Er is mij ook verteld dat vanaf nu zelfs het zoenen van een vrouw zonder toestemming strafbaar is (ik denk dat dit een beetje te ver gaat).

scan13Het maken van PORNO-FILMS OF NAAKT FOTO'S van een jong pubermeisje - sexting (of het nu je vriendin is of niet) MAAR ZONDER HAAR TOESTEMMING zou eigenlijk verboden moeten worden, vooral als die foto's of films vervolgens via het net of per e-mail worden verspreid onder andere mensen, die zij niet eens kent.

Het laatste nieuws dat ik deze week las was dat het stiekem verwijderen van een condoom door de man tijdens geslachtsgemeenschap, waardoor de vrouw zwanger zou kunnen raken, ook illegaal is. IK BEN ME ER TERDEGE VAN BEWUST DAT DIT BIJZONDER GEMEEN IS EN DAT DEZE GEWOONTE ABSOLUUT BESTRAFT MOET WORDEN.

Dan is er op het gebied van de literatuur ook een soort anti-porno activiteit ontstaan, die wel erg ver gaat. We hebben het bijvoorbeeld over bepaalde seksuele uitingen van de inmiddels wereldberoemde schrijver ROALD DAHL, die al jaren dood is. De boeken van de grote schrijver worden tegenwoordig in diverse bibliotheken volledig herschreven voor schoolboeken, terwijl bepaalde termen over seks totaal worden veranderd. In feite schreef hij veel boeken juist voor kinderen zoals De Chocoladefabriek, De Grote Verschrikkelijke Reus en Mathilda.

Wat al het bovenstaande betreft, wil ik het hier niet hebben over mannen die van geslacht willen veranderen en zich derhalve laten opereren om vrouw te worden of omgekeerd van sex veranderen door vouwen die man willen worden: zogenaamde TRANSSEXUELEN.  Gelukkig is het leven voor homoseksuelen, travestieten en TRANSSEKSUELEN ALTHANS IN NEDERLAND ONGECOMPLICEERD EN LEGAAL.

Maar aan de andere kant zijn er bijvoorbeeld in Indonesië weer NIEUWE WETTEN dat een man en een vrouw helemaal geen seks met elkaar mogen hebben totdat ze officieel getrouwd zijn. Deze nieuwe wet geldt echter weer niet voor hotelgasten. En GAY HUWELIJK is natuurlijk ook een NONO IN VEEL ANDERE LANDEN, BEHALVE IN NEDERLANDDit zijn dus andere onderwerpen, waar ik best op in wil gaan, ALS EN WANNEER ik een contract krijg om deel te nemen aan een of meer educatieve films voor VICE. Ik hoop dan ook van harte dat ik dankzij Valerie Gobos en mijn drie nieuwe boeken weer bekend kan worden bij de nieuwe generatie Amerikanen als Harper Collins mijn boeken gaat uitbrengen.

Prachtige HAIKU's en gedichten

En hier zijn wat prachtige haikus,  geschreven door Viktor Froelke ter gelegenheid van het sterven van zijn oude vader. Viktor  is  een up and coming  getalenteerde  schrijver, maar vooral  dichter en boven al een van onze beste en zeer getalenteerde vrienden. In plaats  van grappige  filmpjes toe te voegen aan het eind  van deze lange newsletter  ben ik  bijzonder  emotioneel aangedaan door  een serie haiku’s  (Japanse dichtvorm), geschreven door een dierbare vriend van ons, die in hart en nieren het liefst gedichten leest en schrijft. Zijn naam is  Viktor Froelke. 

 

camera man and vikto froelke VIJF HAIKU’S BIJ DE DOOD VAN MIJN VADER

1.

Mijn vader is dood.

Mijn moeder heeft hem verzorgd.

Hij leefde vrij lang.

2.

Oudste. Kamp. Huisarts.

Zeilen. Frankrijk. Bridge. Debat.

Reizen. Wijn. Lezen.

3.

Van vader mocht wat.

Hij leende je zijn auto,

gaf klappen en raad.

4.

Lui. Kritisch. Charmant.

Eerlijk, woordgrappig, zuinig,

Nergens zonder ma.

5.

Koel en toch gloedvol

Mijn vader is veel geweest.

Schaduw in de zon.

 

EERSTE ERFENIS

Als het leven van een schrijver

in het teken staat van Vatersuche

zal ik op het Boekenbal hem niet vinden.

Van de week hoestte hij

zijn laatste, benauwde adem uit

te midden van de luid sprekende boekenlui

bepotel ik mijn eerste erfstuk

in de zak van mijn fluwelen jasje:

de ondertanden van mijn vader

bijeengehouden in een eenvoudig frame.

veel was het niet, zijn gebit,

dat was naast kalknagels en een kapotte rug

zijn erfenis uit het interneringskamp.

Ook draag ik met mij mee

zijn tot de draad versleten portemonnee.

Vader had nooit geld bij zich, maar dus wel

een minuscule bebakkebaarde auteursfoto

een troostrijke fantasie

met mijn vader als drieënnegentigjarige debutant

rolstoelend over de rode loper

 

DE ONBEREIKBAARHEID VAN ZIJN HAAR

een plukje haar van mijn dode vader wilde ik,

bij leven is dit nooit gelukt,

maar toen ik in de kist keek

was er bijna niets meer over,

behalve een buitensporige wenkbrauwspriet

Vaders vaste kapper kwam nog langs;

mijn moeder had hem vergeefs proberen af te bellen. 

Hij is overleden, zei ze, toen de kapper voor de deur stond, 
het hoeft niet meer.

oké, zei de kapper, jammer.

op de dag van zijn overlijden

heb ik mijn vader nog een scheerbeurt gegeven,

toen ik klaar was ging hij met de top van zijn vinger

schokkerig zijn wang en kaak af

en wees aan waar ik niet was geweest

 

SLUITSTUK

vele mensen bijeen

ik alleen met mijn moeder

hij glijdt langzaam weg,

in een door zijn eersteling gemaakte kist

in zijn schone trui, met zijn groentjes, duckies en pet

plus een brief van zijn dochter

we kijken hem na, hoe hij

de Parklaan uit zweeft, zonder aarzeling,

een flauwe bocht neemt

naar de oneindigheid

Je zoon Viktor.

 

Ik had intussen  dit mooie  gedicht doorgestuurd naar  wat  jarenlange  goede  oudere  vrienden en  vriendinnen  en dit is  wat een van onze beste Surinaamse  vriendinnen, Carla ,  zelf al 86 ,  onmiddellijk  terug schreef ;

Hi xaviera

Ik heb het gedicht van jullie vriend  wel  twee keer gelezen en ik moet zeggen: het was mooi en verdrietig en ik moest opeens ook erg aan mijn eigen vader denken. Ik kon niet naar zijn begrafenis in Suriname. Kort voor hij stierf ben ik hem gaan opzoeken in Suriname. Hij was zo teer en mager en zat bij het raam in zijn heerlijke luie stoel.

Toen ik afscheid van hem nam wist ik dat het voor altijd was. Ik heb ontzettend veel van mijn vader gehouden. Hij was een dood goed mens. Tussen hem en mijn moeder boterde het niet, maar ik stond altijd aan zijn kant, want qua karakter leek ik erg op hem. Ik kreeg ook tranen in mijn ogen bij het lezen van deze emotionele ode aan zijn lieve vader, want het leek wel alsof ik het zelf allemaal weer meemaakte.

Liefs,  Carla

Ontroering is misschien het hoogste dat een dichter kan bereiken. Geniet van het leven, of je nu rijk of arm bent, probeer gezond te blijven en maak er het beste van.

Ballerina herleeft bij het horen van het zwanenmeer. 

Prachtige emotionle video over Marte C. Gonzales, een prima ballerina met Alzheimer die haar geheugen terug krijgt van haar Zwanenmeer dansroutine

Als afsluiter nog twee grappige en cheerfull filmpjes 

VREDE EN LIEFDE  TOEGEWENST door  XAVIERA EN PHILIP

EN... ALS JE MEER WILT WETEN OVER MIJ EN MIJN LEVENS VERHALEN...

DAN KAN JE BINNEKORT MIJN VOLGENDE BOEKEN LEZEN:

  • WALL TALK I - DE GELOUTERDE PARADIJSVOGELS

  • WALL TALK II - ALS DE MUREN KONDEN  GLUREN

  • WALL TALK III - OUD WORDEN IS NIET VOOR WATJES!  

 

Xaviera's Happy House B&B

David

David

Sleeps 2 people. Cozy - intimate atmosphere, king size bed that can also be made up as two single beds - radio,TV and Wi-Fi. Hairdryer, coffee and tea makers in all rooms, private bathroom and toilet.

Read More ...

Goliath

Goliath

Sleeps 2 to 3 people - a spacious room, artistically decorated with king size bed, round table and four chairs, refrigerator, terrace, radio and TV as well as Wi-Fi. Coffee and tea maker in room as well as hairdryer. Private bathroom and toilet.

Read More ...

Happy House B&B Amsterdam

Happy House B&B Amsterdam

Xaviera’s Happy House is the ideal bohemian place to stay at in Amsterdam for a few days, no matter why you come here: for a naughty romantic weekend, a congress at the Rai or simply as a tourist with wife and or kids. When looking for the perfect...

Read More ...

Stadionweg 17, Amsterdam, Noord Holland - 1077RV, The Netherlands