Dear friends and fans. I have written an exciting easter newsletter with a naughty story about a film celebrity,  metoo versus prudery and moving poems and videos.  Read all about it in my Easter 2023 Newsletter over here.  Love Xaviera
 

I gave a marvelous birthday this summer with gypsy music and Dance!  The band "The primas Tocila" from Csavas, in Transylvania, Romania, brought everybody in the right gypsy mood during this hot summer afternoon. Just now I returned from a great three weeks stay at the Edinburgh Fringe Theatre Festival, with my man Philip.

 

Gypsi birthdayparty xie 2019

 

Nieuwsbrief van Xaviera Hollander, met bijdragen van vrienden van over de hele wereld. Voor een gelukkig en gezond 2024

Om te beginnen een zeer merkwaardig en interessant verhaal over een van de eerste transgenders die de wereld kende.

Uit Wikipedia: Albert D. J. Cashier (25 december 1843 - 10 oktober 1915), geboren als Jennie Irene Hodgers, was een Amerikaanse soldaat die diende in het leger van de Unie tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Cashier nam de identiteit van een man aan voordat hij in dienst ging en behield die tot aan zijn dood. Cashier werd beroemd als een van de minstens 250 soldaten , die bij hun geboorte als vrouw werden geboren en zich als man aanmeldden om in de Burgeroorlog te vechten. De consequente en bijna levenslange (minstens 53 jaar) toewijding aan een mannelijke identiteit heeft sommige historici doen geloven dat Cashier een transman was.

Vroeg leven
Cashier was hoogbejaard en gedesoriënteerd (hij leed aan dementie) toen hij werd geïnterviewd over zijn immigratie naar de Verenigde Staten en zijn dienstplicht in het leger, en hij was altijd ontwijkend geweest over zijn vroegere leven; daarom zijn de beschikbare verhalen vaak tegenstrijdig. Volgens later onderzoek door de beheerder van Cashiers nalatenschap werd Albert Cashier op 25 december 1843 geboren als Jennie Hodgers in Clogherhead County Louth, Ierland, als dochter van Sallie en Patrick Hodgers. De oom of stiefvader van de jongen zou zijn pupil mannelijke kleding hebben aangetrokken om werk te vinden in een schoenenfabriek in Illinois waar alleen mannen werkten. Nog voor de oorlog nam Hodgers de identiteit van Albert Cashier aan om onafhankelijk te kunnen leven. Van Sallie Hodgers, de moeder van Cashier, is bekend dat ze stierf vóór 1862. Tegen die tijd was haar kind als verstekeling naar Belvidere, Illinois, gereisd en werkte daar als boerenknecht voor een man met de naam Avery.

Cashier nam voor het eerst dienst in juli 1862 na de oproep van president Lincoln voor soldaten. Naarmate de tijd verstreek, nam de behoefte aan soldaten alleen maar toe. Op 6 augustus 1862 meldde de achttienjarige zich aan bij de 95th Illinois Infantry voor een periode van drie jaar met de naam "Albert D.J. Cashier" en werd ingedeeld bij Company G. Het Company Descriptive Book van de 95th toont de inschrijving voor Cashier, een soldaat van 1,75 m, negentien jaar oud met blauwe ogen en kastanjebruin haar, met een gewicht van 110 pond . Cashier slaagde gemakkelijk voor de medische keuring omdat deze bestond uit het laten zien van je handen en voeten. Tijdens de Burgeroorlog waren veel soldaten jonge jongens. Albert kon niet lezen of schrijven en kruiste in plaats daarvan een X aan op de aanmeldingspapieren. Kassiers medesoldaten herinnerden zich dat hij op zichzelf was en liever geen tent deelde.

Veel soldaten uit Belvidere namen deel aan de Slag om Shiloh als leden van de Fifteenth Illinois Volunteers, waar de Unie zware verliezen leed. Cashier nam de trein met anderen uit Belvidere naar Rockford om zich aan te melden als antwoord op de oproep voor meer soldaten. Samen met anderen uit Boone en McHenry county's werd Cashier opgeleid tot infanterist van het 95th Regiment in Camp Fuller in Rockford. Na verscheept te zijn per stoomboot en trein naar de bolwerken van de Confederatie in Columbus, Kentucky en Jackson, Tennessee, werd het 95th naar Grand Junction gestuurd waar het regiment deel ging uitmaken van het leger van de Tennessee onder generaal Ulysses S. Grant.
Na de oorlog keerde Cashier een tijdje terug naar Belvidere, Illinois, waar hij voor Samuel Pepper werkte en als man door het leven ging. Cashier vestigde zich in 1869 in Saunemin, Illinois. Hij werkte als boerenknecht en deed klusjes in de buurt van de stad. Cashier woonde in ruil voor werk bij werkgever Joshua Chesbro en zijn gezin en sliep ook een tijdje in de winkel van Cording Hardware in ruil voor werk. In 1885 liet de familie Chesbro een klein huis voor Cashier bouwen. Cashier woonde meer dan veertig jaar in Saunemin en was conciërge van de kerk, kerkhofarbeider en straatlantaarnaansteker. Door als man te leven kon Cashier stemmen bij verkiezingen en later onder dezelfde naam een veteranenpensioen aanvragen.   De pensioenuitkeringen begonnen in 1907. In latere jaren at Cashier met de naburige familie Lannon. De Lannons ontdekten het geslacht van hun vriend toen Cashier ziek werd, maar besloten hun ontdekking niet openbaar te maken.

Overlijden en nalatenschap
Albert Cashier stierf op 10 oktober 1915 en werd in uniform begraven. De regering leverde de typische kleine grafsteen,  die gebruikt wordt om de rustplaats van een veteraan te markeren met de inscriptie "Albert D. J. Cashier, Co. G, 95 Ill. Inf. Cashier kreeg een officiële begrafenisdienst van het Grand Army of the Republic en werd met volledige militaire eer begraven.   Het kostte W.J. Singleton (executeur van Cashier's nalatenschap) negen jaar om Cashier's identiteit terug te voeren naar de geboortenaam Jennie Hodgers. Geen van de mogelijke erfgenamen bleek overtuigend en de nalatenschap van ongeveer $282 (na betaling van de begrafeniskosten) werd in de schatkist van Adams County, Illinois, gestort. In 1977 richtten buurtbewoners een grotere tweede grafsteen op, met beide namen erop, op hetzelfde perceel op de Sunny Slope begraafplaats in Saunemin, Illinois.
Het eenkamerhuis van Cashier op de hoek van Center Streets en Maple Streets is nu een historische plek. Het huis diende ooit als gereedschapsschuur en kinderkamer voor kuikentjes en werd in 137 jaar acht keer verplaatst. In 1982 verhuisden leden van de plaatselijke Women's Club het terug naar Saunemin met plannen om het tentoon te stellen, maar dat is er nooit van gekomen. Daarna was het zo vervallen dat de plaatselijke brandweer het wilde platbranden als trainingsoefening. Voormalig directeur toerisme van Pontiac Betty Estes redde het in 1996, uren voordat de brandweer het in brand kon steken. Ze verhuisde het huis naar Pontiac en gebruikte het als schuurtje voor de straatafdeling. Later hebben vrijwilligers zoals de plaatselijke historicus en dorpsbestuurslid Al Arnolts het huis zorgvuldig gerestaureerd. "We bouwden een nieuw geraamte en zetten het weer in elkaar," zei Arnolts. "De shingles op het dak kwamen van een cederboom hier in de stad." Het pas gerestaureerde huis werd in augustus 2011 tijdens een ceremonie ingewijd.
Auteurs als Michael Bronski, Jason Cromwell, Kirstin Cronn-Mills en Nicholas Teich hebben gesuggereerd of beweerd dat Cashier een trans man was omdat hij minstens 53 jaar als man heeft geleefd.

 Ode aan Xaviera geschreven door  AZMEH  

Young
Young girl I was, unknowing, wide eyed
Acquired The Happy Hooker and concealed it inside
My cupboard, hotly handled & read
Panting, precocious, under my bed
What an adventure, a whole vista new
Coming of age, getting sage, through Xie, it’s true
Darling your magic mojo
Made every penis I blow
The best intro to wicked, wild sex
Granting me liquid love and maxi flex
Thank you, darling Diva, celebrity, legend, author extraordinaire
For guiding, providing, exciting, inciting such flair
Such solid, artistic, bling bling perfection
To happy encounters with every erection!
More than that, precious Xaviera, since we actually met,
You’ve made being neighbors, living in a film set
Daily they appear in variegated collections
To offer you, proffer you treats and affection
The media, B & B guests, writers, family far-flung
Porn stars, fancy cars, glittery bras and gents slick-tongued
You’re the draw, the prize, the hero, the centre pull
As much as we get of you, the cup’s never full!
You’re our Devi, sex-shaman, guide to the well-hung
Xaviera Hollander, you will be ever, eternally young!

 

This is Dia Huizingas contribution

Nuit Calme
O, alles komt zo rauw binnen vandaag,
de oorlogszucht , die nog steeds als een
novemberwind door de straten van talloze
landen raast, het klimaat dat niet langer
een penvriendin is maar om de hoek woont
op zeshoog, gepaaid door het beloofde,
groene uitzicht. Ineens drinken we iedere dag

koffie, terwijl we voorheen geen koffie lustten,
we weten: alles wat bitter was, wordt ooit
zoet en vice versa. Of het krantenartikel
waarin staat dat de meeste egels de
winter niet halen – ik kan hier moeilijk door
slapen en mijmer over hoe het mogelijk is
dat je de hele atlas kan bewonen, maar je
nergens thuiskomt, of hoe gevaar de
sleutelbos van alle huizen heeft.

O, alles komt zo rauw binnen vandaag,
de brief op de mat van een geliefde, die
mijn hart kreeg en er niet zuinig op was,
hoe het nu voelt alsof mijn mooiste servies
stuk valt. Of een omgevallen paard in het
weiland, een schaakstuk in deze barre veldslag,
mijn lievelingsmuziekstuk van Bosmans dat als
een spinnetje over mijn rug kriebelt, of de
koelkast die ik open, groente bruin en verlept,
en ineens denk ik: zo gaat het dus ook vaak bij
mensen in nood, we zien ze als een product waar
rot in zit, we zien hun tekorten als besmettelijke
schimmel, dus sluiten we onze ogen, alsof ze
niet meer zijn dan wat vergeten sjalotten.
O, alles komt zo rauw binnen vandaag.

Lucas Rijneveld

These are remarks  by  some of our dearest and  most fun   BB  guests  at the Happy House  after they spent a naughty long weekend in our romantic  master  luxury loft    

Dear Xaviera and Philip

thanks for the  most interesting  breakfast  we ever had 

 This was better  than Fellini   

Anecdotes for the   rest of our life  

Thank you very much 

WE WILL BE BACK FOR MORE!
Marcel

Surely  we will come back

some time in the  not too  distant  future  

ANNEMIEKE 

Hier is zowaar een nog mooiere tekst van een prachtig stel “lovers”, voor in de vijftig, die het afgelopen weekend nog bij ons  in de BB waren:

Ongelooflijk, wat een onverwachte wending kreeg
ons weekend, zomaar ineens bij jullie.
Overladen door mooie energie, warmte, humor,
storytelling, diepe connectie en intense openheid.
Door jullie verhalen, ervaringen en
eerlijkheid/spontaniteit
WOW….Did you “open us up!”
We hadden al een intense liefdesrelatie samen.
Deze heeft in meerdere opzichten een extra boost
gekregen. Zowel op erotisch vlak als op intense
verbinding met elkaar!

Hier is het laatste nieuws van onze goede vriend en ex-tandarts uit Londen Michael Burke. Hij heeft een aantal jaren in Amsterdam gewoond en is een paar jaar geleden definitief naar Thailand verhuisd. MICHAEL is een paar jaar jonger dan ik, maar nog steeds jong van hart, een getalenteerd kunstenaar en een vrouwenliefhebber.

Ik stuur  jullie, Philip en Xaviera mijn liefde. Ik hoop dat jullie allebei nog steeds zo gezond mogelijk zijn en het niet te druk hebben met werk. Mijn leven is zo aangenaam als het maar zijn kan en Pai is zoals gewoonlijk vol met vooral leuke toeristen. Mijn laatste passie blijkt drummen en ik speel een paar keer per week met een aantal jonge, maar geweldige muzikanten.in een leuk bandje onder andere  zelfs  op het strand. Inmiddels ben ik ook een bekwaam drummer   
Ik heb net een grote  gebits renovatie  van mijn ondertanden achter mijn kiezen !! 4  implantaten . Het is allemaal goed gegaan en ik lach en eet weer normaal na 3 maanden behandeling. Hopelijk gaat het net zo lang mee als ik. Goedkoper dan in Nederland, maar een goede investering van 10.000 euro.

Ik heb zelfs een nieuwe vriendin! Een 65-jarige Zwitserse yoga-lerares. Ik dacht dat ik nooit meer een vrouw in mijn leven zou hebben. Wonderen gebeuren. Het is een soort winter hier. Maar niet zoals in NL. Het is 21 graden Celsius, Hou van jullie allebei en  mis  jullie en Amsterdam uiteraard  ook  wel  eens zo  nu en dan .  Michael Burke

 Hallo  lieve vrolijke  grappige TINEKE DE NOOIJ - Xaviera  Hollander  hier.  Wat hebben  Philip en ik  genoten van je  prachtige  tv  show  waarbij je   werd geportretteerd door  3 talentvolle    jeugdige   artiesten  op  het doek. We hebben zelfs tot  twee keer toe  naar  jouw guitige  toet  gekeken met  je mooie rose appelwangetjes  en die  hand met  slechts  4 vingers! Wat  een  leuke  gesprekken   werden  er gevoerd met   de diverse mensen, die je  allemaal  op hun eigen specifieke manier  hebben geportretteerd   vooral  de  pointiliste  had een beeldschoon kunstwerk gemaakt van je,  wat  een engelen geduld moet die  vrouw  gehad hebben.  Ook  hebben Philip en ik  aandachtig geluisterd naar  wat je  je dochters  had verteld  die het kennelijk op een moment niet  helemaal eens waren met  jouw levens ideeen.  JIJ  doet   gelukkig,  zolang wij  je kennen  tenminste uiteindelijk  toch  precies  wat JIJ  wilt.  Met andere woorden, Moeders  wil is  wet  .  

 

Hello dear nice cheerful TINEKE DE NOOIJ - Xaviera Hollander here..How Philip and I enjoyed your wonderful program on the TV a few days ago . We even watched it 2 times and what talented artists all three have so lovingly portrayed you as a painting - especially that pointillist made a wonderful masterpiece of it. I did notice that you, like me by the way , are pretty bad legged. In my case, it's due to years of osteoporosis, which seems to be getting worse daily over the last few months.
Getting old is not for sissies is therefore the title of my third book, which I hope will come out early next year. Philip and I would love it if you could provide me by email with an uplifting text, which I want to send to thousands of mailchimp friends and acquaintances because I'm actually too depressed by the whole horror story in today's world and I'd rather send my fans and friends something from none other than YOU, dear TINEKE DE NOOIJ and therefore invite you to write something in a few lines for my newsletter fans.

Ik kom niet vaak op facebook  maar zie je naam toch regelmatig verschijnen met al je  vriendinnen , die je  daar  in  het leuke Rosa Spier huis  kent.  Ik stuur deze newsletter ook door naar een van onze  meest dierbare getalenteerde   crooners TOM  DE JONG  die er naar uit kijkt om  een van deze komende  maanden   ook  een optreden voor jou   en je  mede lotgenoten  te doen. Philip  en ik  denken nog vaak terug aan ons bezoek bij jou thuis  in  Zuid Afrika van ettelijke   jaren geleden en dankzij  ONZE podcast in  Holland heb ik  nu binnenkort een documentaire  over mijn   eigen leven ,  want Barbara Makkinga  had mij destijd  op de  radio gehoord toen je  me  interviewde.  

 

 

Xaviera's Happy House B&B

David

David

Sleeps 2 people. Cozy - intimate atmosphere, king size bed that can also be made up as two single beds - radio,TV and Wi-Fi. Hairdryer, coffee and tea makers in all rooms, private bathroom and toilet.

Read More ...

Goliath

Goliath

Sleeps 2 to 3 people - a spacious room, artistically decorated with king size bed, round table and four chairs, refrigerator, terrace, radio and TV as well as Wi-Fi. Coffee and tea maker in room as well as hairdryer. Private bathroom and toilet.

Read More ...

Happy House B&B Amsterdam

Happy House B&B Amsterdam

Xaviera’s Happy House is the ideal bohemian place to stay at in Amsterdam for a few days, no matter why you come here: for a naughty romantic weekend, a congress at the Rai or simply as a tourist with wife and or kids. When looking for the perfect...

Read More ...

Stadionweg 17, Amsterdam, Noord Holland - 1077RV, The Netherlands