Like to follow Xaviera's news & adventures?

Subscribe to Xaviera's Friends and Fans newsletter and receive 2 to 3 updates per year.

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

To protect your privacy we use Mailchimp to send Newsletters.

postmark mailchimp red

 You can unsubscribe at anytime.

NIEUWSBRIEF VAN XAVIERA HOLLANDER, MET BIJDRAGEN VAN VRIENDEN VAN OVER DE HELE WERELD.

EEN GELUKKIG EN GEZOND 2024!

sweettop staircase

Hier is het laatste nieuws van onze goede vriend en ex-tandarts uit Harley Street in Londen: Michael Burke. Hij heeft een aantal jaren in Amsterdam gewoond en is een paar jaar geleden definitief naar Thailand verhuisd. Michael is een paar jaar jonger dan ik, maar nog steeds jong van hart, een getalenteerd kunstenaar en een vrouwenliefhebber.

Michael Burke

Ik stuur jou, Philip en Xaviera mijn liefde. Ik hoop dat jullie allebei nog steeds zo gezond mogelijk zijn en het niet te druk hebben met werk. Mijn leven is zo aangenaam als het maar kan zijn en Pai is, zoals gewoonlijk, vol met vooral leuke toeristen. Mijn laatste passie blijft drummen. Inmiddels ben ik een bekwaam drummer en speel ik met een aantal jonge, maar geweldige muzikanten. Ik heb net een grote update van mijn ondertanden achter de rug: 4 implantaten en brugwerk. Het is allemaal goed gegaan en ik lach en eet weer normaal na 3 maanden behandeling. Hopelijk gaat het net zo lang mee als ik. Goedkoper dan in Nederland, maar een goede investering van 10.000 euro. Ik heb zelfs een nieuwe vriendin! Een 65-jarige Zwitserse yogalerares. Ik dacht dat ik nooit meer een vrouw in mijn leven zou hebben. Wonderen gebeuren. Het is een soort winter. Maar niet zoals in NL. Het is 21 graden Celsius. Hou van jullie allebei.

In de tussentijd mis ik natuurlijk af en toe vrienden, zoals jij en Philip, en natuurlijk vind ik het ook zo erg dat sommige van onze beste gemeenschappelijke vrienden in Nederland de afgelopen jaren zijn overleden, zoals de geweldige Sheila Gogol. Blijkbaar hebben ze al binnen een paar maanden na haar dood een documentaire gemaakt over haar zeer interessante kleurrijke leven!!!

Het goede nieuws is dat ik na een hele tijd weer verliefd ben geworden als oude vrijgezel van 78! Ursula, mijn nieuwe vriendin, is Zwitserse en heeft een onafhankelijke geest. Ze heeft haar Engels in India geleerd en spreekt het niet helemaal vloeiend, maar begrijpt bijna alles. Ze heeft ongelooflijk mooi haar - dat is wat me het eerst aantrok. Ik heb het geluk dat ik in een rustig stadje woon met veel karakter en een internationale gemeenschap. Russen zijn prima, iedereen is prima, geen antisemitisme of islamofobie. Maar het neemt wereldwijd toe.

Staat de documentaire van Sheila Gogol op YouTube? Ik zou het graag willen zien. Ik mis haar ook. Ik vond het heerlijk om met haar te knuffelen en we waren dol op elkaar. Je bent altijd zo druk bezig met het achterlaten van een erfenis van al je boeken en je computerleven. Het is echt tijd voor Philip om wat rust te nemen. De B&B moet financieel goed zijn, maar het is een hele klus. Veel liefs, Michael Burke.

En hier is een tekst van een van onze beste en ook creatieve Nederlandse schrijvers, Victor Laurentius, die 3 maanden in Texas verblijft om serieus onderzoek te doen naar een beroemde Tweede Wereldoorlog-held, Peter Tazelaar.

Lieve Xaviera en Philip,

Victor Cowboy

Tijdens mijn verblijf van drie maanden in de Verenigde Staten heb ik tot nu toe allerlei verrassende dingen opgemerkt. Natuurlijk was ik voorbereid op de grote hoeveelheid eten op mijn bord en Coca-Cola in mijn beker. Dat is inderdaad veel! Maar ondertussen heb ik nog geen voetgangers op straat gezien die hun calorieën van zich afschudden. Als je iemand ziet lopen, is het waarschijnlijk een wandelaar of een junk. Aan de andere kant zou ik niemand aanraden om een wandeling te maken, want je hebt een grote kans om beroofd te worden door tuig of gearresteerd te worden door de staatspolitie, die het verdacht vindt als je een simpele wandeling maakt, omdat je misschien ergens voor op de vlucht bent! De beste reden om je voeten stil te houden zijn die vervelende slangen die rondsluipen. Mijn buurman waarschuwde me voor een grote giftige koperkop in het bosje achter het huis. Nou, ik sta niet te popelen om daarmee kennis te maken.

Mijn boek schrijven in Conroe is een verrijkende ervaring. Als ouderwetse Europeaan heb ik mijn dagelijkse wandeling nodig. Ik weet dat er genoeg olie onder de Texaanse grond zit om ieders dorst naar autorijden te lessen, maar ik loop liever. Zo deed ik een belangrijke ontdekking: het geld ligt gewoon op straat te wachten tot ik het oppik. Zonder gekheid, overal kwartjes en dubbeltjes, op parkeerplaatsen en in winkelcentra. Het is alsof mensen hun munten voor de lol weggooien, wetende dat ze er toch rijk van worden. Een beetje rondzwervend heb ik met gemak al een paar dollar verzameld, die ik ga investeren in literatuur.

 

Een van de leuke dingen van Texas is het bestaan van oude boekwinkels. Er zijn er verschillende in de omgeving van Houston: Kaboom, Becker's, Half Price Books, om er een paar te noemen. Als bibliofiel probeer ik er één of meer per week te bezoeken. Kaboom is mijn favoriet, een plek vol boeken van de vloer tot de zolder. Net als kunst geven boeken me een gevoel van verbondenheid met de rest van de wereld. Des te meer voldoening geeft het als je een titel vindt waar je naar op zoek was. In mijn geval was het een hele lijst. Tijdens mijn verblijf in de Verenigde Staten wilde ik een exemplaar van "The Catcher in the Rye" van J.D. Salinger en een aantal werken van John Dos Passos. De leukste tot nu toe zijn 'John Barleycorn: A Drinking Life' van Jack London en 'A Personal Record' van Joseph Conrad, omdat deze twee boeken op de een of andere manier verband houden met het boek dat ik zelf aan het schrijven ben.

Terwijl ik tussen de stapels literatuur zoek, ben ik ook op zoek naar exemplaren van "The Happy Hooker" of een van je andere boeken. Becker's en Half Price Books hebben een erotische sectie, maar ik had geen geluk met het vinden van een exemplaar. Dus ben ik op internet gaan zoeken en vond een aantal duur geprijsde originele exemplaren van "The Happy Hooker." Jouw klassieke autobiografie is een verzamelobject geworden, zoals het hoort. Aan de andere kant zijn er nieuwe exemplaren verkrijgbaar bij Barnes & Noble. Je bent hier nog steeds beroemd! Veel kusjes en knuffels van je vriend in Texas, en een gelukkig en gezond 2024! Victor Laurentius.

 

Dit is Dia Huizingas bijdrage.

Nuit Calmedia mooi  en nat 2013.jpg

O, alles komt zo rauw binnen vandaag,
de oorlogszucht, die nog steeds als een
novemberwind door de straten van talloze
landen raast, het klimaat dat niet langer
een penvriendin is maar om de hoek woont
op zeshoog, gepaaid door het beloofde,
groene uitzicht. Ineens drinken we iedere dag
koffie, terwijl we voorheen geen koffie lustten,
we weten: alles wat bitter was, wordt ooit
zoet en vice versa. Of het krantenartikel
waarin staat dat de meeste egels de
winter niet halen – ik kan hier moeilijk door
slapen en mijmer over hoe het mogelijk is
dat je de hele atlas kan bewonen, maar je
nergens thuiskomt, of hoe gevaar de
sleutelbos van alle huizen heeft.
O, alles komt zo rauw binnen vandaag,
de brief op de mat van een geliefde, die
mijn hart kreeg en er niet zuinig op was,
hoe het nu voelt alsof mijn mooiste servies
stuk valt. Of een omgevallen paard in het
weiland, een schaakstuk in deze barre veldslag,
mijn lievelingsmuziekstuk van Bosmans dat als
een spinnetje over mijn rug kriebelt, of de
koelkast die ik open, groente bruin en verlept,
en ineens denk ik: zo gaat het dus ook vaak bij
mensen in nood, we zien ze als een product waar
rot in zit, we zien hun tekorten als besmettelijke
schimmel, dus sluiten we onze ogen, alsof ze
niet meer zijn dan wat vergeten sjalotten.
O, alles komt zo rauw binnen vandaag.

LUCAS RIJNEVELD

 

philip cat dog

Hallo, lieve vrolijke Tineke de Nooij - Xaviera Hollander hier...

Wat hebben Philip en ik genoten van je prachtige tv-interview een paar dagen geleden. We hebben het zelfs twee keer bekeken, en wat een getalenteerde kunstenaars hebben jou alle drie zo liefdevol afgebeeld op hun eigen wijze als schilderij - vooral die pointillist heeft er een prachtig meesterwerk van gemaakt! Het viel me wel op dat je een beetje slecht ter been was, maar je gezicht is nog steeds superlief en vrolijk… vooral die ogen!!!

Ik zit niet zo vaak op Facebook, maar geniet altijd van de leuke reacties van jou en je Facebook-vrienden. Ik zal deze e-mail ook doorsturen naar een van onze beste en tevens getalenteerde artiestenvrienden, de zanger en componist Tom de Jong, die binnenkort een paar voorstellingen gaat geven bij jullie in het Roza Spier Huis.

Ga zo door, lieve Tinus; je ogen lijken eeuwig jong te blijven en je geest nog meer! Kus-kus van Philip en Xaviera.

Ook wij zouden precies hetzelfde favoriete schilderij hebben uitgekozen als jij. Las kort geleden dat alle drie de prachtige schilderijen aangekocht zijn voor pittige hoge bedragen en dat al dat geld wordt gedoneerd aan diverse kattenorganisaties. Bravo. Liefs van Xaviera en Philip.

Deze tekst zal ik tevens naar mijn Engelstalige fans en vrienden sturen. Het is een waar genoegen voor mij, en ik dank jullie allen, die mij voorzien hebben van mooie verhalen en/of afbeeldingen, om jullie te kennen. Ik ben inmiddels 80 jaar en heb drie dikke boeken klaargemaakt in het Nederlands en Engels over mijn leven in de laatste 40 jaar en de vele reizen die ik gemaakt heb en niet te vergeten mijn tamelijk actieve seksleven - zowel met heerlijke dames als knappe, soms oudere en wijze mannen en later met jongere mannen, die makkelijk mijn eigen zoon hadden kunnen zijn.

Ben inmiddels nu al haast 20 jaar met de ultieme schat van een echtgenoot, Philip de Haan – 10 jaar jonger dan ik!

Xaviera & Philip Xmas

Liefs van Xaviera Hollander en Philip en... surprise surprise onze nieuwe kleine pittige hondenpoedel LUNA en onze oude Siamese kat MAXI die we 16 jaar geleden in Spanje vonden. Nog steeds gelukkig na al die jaren.

Goliath

Goliath

A spacious room, artistically decorated with king size bed, round table and four chairs, refrigerator, terrace, radio and TV as well as Wi-Fi. Coffee and tea maker in room as well as hairdryer. Private bathroom and toilet. 25 m² Balcony Garden view City...

Read More …

Happy House B&B Amsterdam

Happy House B&B Amsterdam

Xaviera’s Happy House is the ideal bohemian place to stay at in Amsterdam for a few days, no matter why you come here: for a naughty romantic weekend, a congress at the Rai or simply as a tourist with wife and or kids. When looking for the perfect...

Read More …

Luxury Loft

Luxury Loft

Guests can make meals in the kitchen that features a stovetop, a refrigerator, a dishwasher and kitchenware. This air-conditioned studio is consisted of of a flat-screen TV with cable channels, a private bathroom as well as a terrace with garden...

Read More …

Stadionweg 17, Amsterdam, Noord Holland - 1077RV, The Netherlands